Pleje-instruktioner

Sådan plejer du dine hot fusion hair extensions

Enhver frisør og extensionist har sine egne metoder og fremgangsmåder baseret på uddannelse, træning, egne erfaringer etc.
Spørg altid først din egen stylist eller salon til råds!
Disse anvisninger er generelle, af vejledende art og særligt gældende for hot fusion ”strand by strand” hair extensions.

1. Vedr. påsætningen
Før påsætnngen skal du vaske dit hår med en rensende shampoo uden balsameffekt, og kun anvende balsam i de aller-yderste længder (hvis du absolut slet ikke kan undvære balsam), for at opnå optimal vedhæftning til dine bondings.
Du skal således møde op med helt rent og tørt hår.
Det anbefales at du ikke vasker håret de første 24-48 timer efter påsætningen, for at sikre at keratinen hærder fuldstændigt op.

2.
Hold håret rent
Sved og urenheder får håret til at samle sig ved hovedbunden, med risiko for at det filtrer.
Du bør derfor vaske håret mindst 2 gange om ugen, og helst hver anden dag.
Red håret igennem før du vasker det og påfør gerne leave-in balsam1 i længderne (ca. 10 cm. fra hovedbunden og ned), inden hårvask.
Vask håret i nedadgående strygende bevægelser, sektion for sektion.
Massér ikke hårbunden ved vask, som du vil gøre det hvis ikke du har extensions i.
Hvis du ikke føler du får håret ved hovedbunden vasket ordentligt, kan du evt. hælde en lille håndfuld shampoo over i en tom flaske, påfylde varmt/lunkent vand til flasken er ca. halvt fyldt, ryste sammen og derefter hælde blandingen ned over hovedbunden, hvorefter du ”krammer” blandingen forsigtigt ind i håret og hovedbunden.
Spænderne på clip-on hår er af jern, og tåler derfor ikke at blive lagt i blød. De risikerer herved at ruste.
Benyt helst shampoo og balsam uden for mange kemikalier, for at undgå at svække dine bondings.
Benyt farvebevarende shampoo og balsam, specielt ved de rødlige farver og alle "crazy-colors" er dette vigtigt, da disse er mindre holdbare og følsomme overfor sollys osv.
Efter vask, anbefales det at anvende en god balsam, men kun i længderne (ca. 10 cm. fra hovedbunden og ned, da dine bondings kan blive bløde og ødelægges/svækkes af balsamprodukter).
Er håret med blødt krøl har det fået en mild permanent på store spoler,og det er vigtigt man anvender produkter der understøtter krøl for at bevare optimal krøl.
Afslut enhver hårvask med omhyggeligt og forsigtigt at rede hele håret igennem.

3. Hold håret fri fra at filtre
Den vigtigste udfordring for os der bærer hair-extensions er dagligt at undgå at håret filtrer.

Red hver dag håret igennem med en bredtakket kan eller extensionbørste og gennemgå/separer håret med fingrene mindst 2 gange dagligt for at sikre dig at der ikke er ved at opstå sammenfiltreringer.

Er der tendens til filtrering i blot 2 eller 3 strands, skal disse straks separeres for at undgå at problemet breder sig.
Sæt håret op i en hestehale eller fletning når du dyrker sport.
Lav gerne et par løse rottehaler inden du går i seng. (Red håret igennem forinden, og benyt bløde”scrunchies”2
).
Sov aldrig på vådt/fugtigt hår da det kan forårsage sammenfiltrering.
Vær forsigtig med leave-in balsam og styling produkter nær hovedbunden – igen, for at undgå at håret samler sig og filtrer for nemt.
Salt- og klorvand i for store mængder er heller ikke sagen når du har hair-extensions i.
Fugt evt. håret og massér lidt balsam i længderne ( 10 cm. fra hovedbunden og ned), før en svømmetur for at undgå at håret absorberer for meget klor eller saltvand, eller endnu bedre, anvend en badehætte, idet klor- og saltvand i for store mængder ligeledes kan være skadeligt for dine bondings.
Hvis du går i sauna eller spabad anbefaler vi at du forinden reder håret igennem, og gerne vikler et fugtigt håndklæde omkring det.

4. Undgå at svække/ødelægge bondings
Som nævnt kan klor- og saltvand skade dine bondings, men også kemikalier i shampoo, balsam og stylingprodukter kan svække bondingen eller gøre dem bløde.
Dine hair-extensions er mest sårbare i våd tilstand, derfor er det efter hårvasken en god idé hurtigst muligt at få luft til dine bondings evt. ved brug af en hårtørrer ved middel/høj varme, idet for meget fugtighed kan blødgøre dem, med risiko for at dine extensions for nemt kan trækkes af når du efterfølgende reder håret.
Resten af håret/længderne har derimod bedst af at tørre ved egen hjælp, så du bør ikke tørre hele håret igennem med en hårtørrer.
Direkte varme fra flad- og krøllejern skal holdes væk fra dine bondings, da disse smelter ved høj varme, og du derved risikerer at dine hair-extensions falder af.

5. Kemisk behandling af håret
Ægte hår kan i princippet sagtens farves, men vi anbefaler det ikke efter påsætning, idet kemikalierne i farven kan skade og blødgøre dine bondings med risiko for ringe holdbarhed.
Ydermere kan de kemiske stoffer i hårfarven, gå i en uheldig kemisk process med extensionhåret der jo i forvejen er kemisk behandlet og ødelægge dette.
Farver du derfor håret er det ”på eget ansvar”.
Hår med blødt krøl har som nævnt undergået en mild permanent, men er jo mere kemisk behandlet end det glatte hår, og vil have en tendens til at blive mere tørt og kræver extra pleje.
Affarvning og permanentning af hair-extension efter påsætning er decideret ”forbudt” idet det skader såvel hår som bondings for voldsomt.
Brug IKKE hårkure eller andre produkter med olie til behandlet hår uanset om det er eget hår eller extensionhår.
Det er IKKE en garanti i sig selv at købe dyre frisør produkter, og så forlade sig på at man gør det bedste for sit hår!
Behandlet hår har brug for masser af extra fugtighed, idet det naturlige fugtniveau på ca. 8 % blir reduceret af affarvning, farvning, permanent og brug af føn og glattejern.
Hvis du bruger olie i håret jævnligt lukker det skæl-laget i håret og vand kan derfor ikke trænge igennem, og håret blir yderligere skadet, mere tørt og kruset.
Så vores råd til extensionhår og langt behandlet hår er, at holde sig fra shampoo, pleje og kur produkter der indeholder olier.


6. Generelle råd og facts
Efter påsætning er det normalt at man taber op til 10 % af sine strands i løbet af hårets ”levetid”… af den ene eller anden grund - det er helt normalt, og har du fået sat 200 stk. på, kan det næppe overhovedet ses. Vi anbefaler alligevel at du gemmer totterne, for hvis det bliver til mere end det, kan du få dem sat på igen af din stylist/salon.
Vi anbefaler at du bruger lidt extra tid på hår-børstningen hver dag, idet hair-extensions kræver mere omtanke og forsigtighed end frisering af eget langt hår.
Du må ikke rykke for hårdt når du reder håret, og det er en god idé at starte nedefra og op, sektion for sektion, indtil du når ”hele vejen rundt”.
Hvis ikke du er vant til langt hår, vil du måske blive forbavset over at der sidder en hel del hår tilbage i kammen/børsten, men ta´ det roligt – det er helt normalt at dine extensions ”fælder” lidt, præcis som alm. hår. Det ser bare ud af mere når håret er længere end det plejer.
Alle mennesker taber op til 100 hår strå om dagen… det er mange, og størstedelen af disse bliver siddende i dine bondings, hvorfor det kan se ud som om man har tabt en hel masse hår når man efter 2-6 måneder får aftaget sine extensions. Husk at langt de fleste er hår der har løsnet sig selv og normalt falder af.

7. Aftagning
Aftagning er en proces - præcis som påsætning.
Det kræver tålmodighed, og at man går metodisk til værks, således at dit eget hår ikke bliver beskadiget.

Aftagning af keratin/ hot fusion:

Sådan gør du: Er dine bondings hårde så knus dem evt. først med en alm. tang.
Påfør et remover produkt på 2-3 totter ad gangen i en sådan mængde at bondingen er vædet, og massér derefter denne med fingrene, - brug evt. forsigtigt neglene også, indtil totten løsner sig.[1]Lav din egen blanding af leave-in balsam med 10% balsam og 90 % kogt afkølet vand.
PHure Beautyproducts - Jomfrustien 22A st. th. - Adresse 2 - 6100 Haderslev - Telefon 29771996 - E-mail admin@phure.dk - CVR 12345678
dansk (danmark)test
-->
Vis kurv Skjul kurv 0,00 DKK Du har 0 produkt(er) i din kurv
American ExpressDankortDinersEuroCard / MasterCardMaestroMobilePay OnlineVisaVisa Electron

Tak

Følgende produkt(er) er nu lagt i kurven

  • 01 Levering
  • 02 Levering
  • 03 Betaling
  • 04 Bekræft